26 Kasım 2012 Pazartesi

Badem Yağı Kullanımı


Badem yağının birçok kullanım alanı bulunmaktadır. Bu kullanım alanları arasında saç,cilt gibi kozmetik amaçların bulunması gibi sağlık açısından da kullanımları bulunmaktadır. Badem yağı kullanımından bahsederken tatlı badem yağından bahsettiğimizi hatırlatmamız gerekmektedir. 

Badem Yağı Kullanımı

Badem yağı saçtan cilde bir çok kişisel bakımda kullanılan bir yağdır. Gerek piyasada bulunan sahte badem yağları gerekse yanlış uygulamalar yüzünden beklenilen faydalar sağlanamamaktadır. Bu yazımızda size uygun kullanım tekniklerini aktaracağız.

Badem Yağı Nasıl Kullanılır ?


Badem Yağı Kullanımı
Badem yağı kullanırken dikkat edeceğiniz ilk husus, yağın orjinal olup olmadığıdır. Orjinal badem yağı açık sarı renktedir ve tadına baktığınızda ağzınızda hemen dağılması gerekir. Badem yağını cilde ve saça olmak üzere iki farklı kullanımını aktaracağız.

Badem Yağının Faydaları: Pürüzleri giderir. Tüyleri uzatma özelliğine sahiptir. Kuru ve çatlak ciltler için kullanılır. Kaş ve kirpiklerde özellikle kullanılır. Vücut için krem olarak da kullanılabilir. Sürüldüğü yerdeki hücreleri canlandırır. Saç besleyici olup saç dökülmesini önler. Cildin ve saçların E vitamini ihtiyacını karşılar. Müshil özelliğine sahiptir. Kabızlık tedavisinde etkilidir. Makyaj temizlemede, saç, tırnak, el ve ayak bakımında kullanılır. Kaşıntı, pişik, tahriş, yanık durumlarında gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Rugan ayakkabıların yürüdükçe kırılıp çatlamaması için yüzeye haricen uygulanan bi preparattır. Hamileler doğum yaptıktan sonra karın derisi catlamasın diye hamileyken karınlarına sürerler. Aynısı zayıflayan şişman bayanlarda da geçerlidir.


Uyarı: Dahili olarak 10 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır. Badem yağı sürülmüş saç ile hemen duşa girilmemelidir. Çünkü yukarıdan aşağıya doğru akan suyun saçta bulunan badem yağını vücuda yayacağı ve badem yağını vücuttan çıkarması zorlaşacaktır.turkeyarena.net Bu yüzden önce saçınızı yıkamanız tavsiye edilir. Ayrıca badem yağının sivilce çıkardığı için yüz kısmına sürülmemesi önerilir.

Badem Yağı Cilde Kullanım


Badem yağını cildinize kullanırken fazla kullanmamaya özen gösteriniz. Kullanım esnasında masaj yaparak uygulayınız. fazla yağ tüketmemeye özen gösteriniz, siz yağı fazla sürdünüz diye badem yağının faydası artmaz, aksine fayda yerine zarar görürsünüz.

Badem Yağının Hamilelerde Kullanımı


Badem yağı hamilelik çatlakları için kullanılan popüler yağlardan birisidir. Bir çok hamile doğum sonrası çatlaklar oluşmaması için badem yağı kullanmaktadır. Badem yağını çatlakların oluşması muhtemel bölgelere masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Ayrıca kakao yağıyla karıştırarak kullanırsanız hamilelik çatlaklarında daha etkili sonuç verecektir.

Badem Yağının Kaş Kirpikte Kullanımı




Kaş ve kirpiklerinizin bakımında badem yağı kullanbilirsiniz. kaşlarınıza 1-2 damla olarak sürebilirsiniz, kirpiklerde ise boş bir rimel kutusuna koymanız daha kolay kullanım sunacaktır. Ayrıca kaş ve kirpik bakımında daha iy sonuç almak için hint yağı ile birlikte uygulayabilirsiniz.

Badem Yağı Saça Kullanımı




Badem yağı oldukça nitelikli bir saç bakım yağıdır. Gerek saç derisi gerekse saç bakımında kullanılabilir. Saç derisi bakımında kullanılırken fazla yağ kullanmamaya özen gösterilmelidir.

Badem yağı saç derisi kullanımı


Badem yağı saç derisine kullanılırken, bir tatlı kaşığı ölçüsünde kullanılır. bir tatlı kaşığı badem yağını saç derisine masaj yaparak uygulayınız ve saçınızda bekletme zamanına göre 30-40 cm uzaklıktan saç kurutma makinesiyle ısı uygulayabilirsiniz. ayrıca saç derisi bakımında hint yağıyla karıştırırsanız çok daha etkili sonuçlar alırsınız.

Badem yağı saç uçları kullanımı

Boyalı, röfleli ve yıpranmış saçlarınıza oldukça iyi bakım yapan badem yağını saç uçlarınıza uyguladığınızda minimum 2 saat bekletmelisiniz, badem yağını parmaklarınızla saç uçlarınıza nazikçe uygulayınız. Bu kullanım tekniğinde yağı azar azar bölgesel olarak uygulayınız, çok fazla sürmemeye özen gösteriniz, fazla yağ sürmeniz arıtmanızı zorlaştırır. Saçınıza yağ kullanımı yaptığınızda, saçınızı yıkamaya başlamadan evvel saç kremini saç uçlarınıza sürerseniz arıtmanız daha kolay olacaktır.


Yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder