10 Aralık 2012 Pazartesi

Badem Yağı Bıyık Sakal Bakımı

Badem yağı sakal ve bıyık bakımında özellikler erkeklerin yardımına koşarak daha gür ve sıkı sakal ve bıyıklar sağlamanın yanında, yumuşak ve canlı bir görünüm sunmaktadır. Bizlerde sizlere bu yazımıza erkekler için bıyık sakal bakımında badem yağının kullanımını ve faydalarını aktaracağız. İyi okumalar dileriz. 

Badem Yağı Sakal

Badem Yağı Bıyık Sakal Bakımı
“Badem yağı, güzellik amacıyla veya ayakkabı koruma amacıyla kullanılan bir tür yağdır. Ayrıca çok tercih edilmemesine karşın ney sazının bakımında da kullanılır. Badem ağacı tohumlarından soğuk sıkma ile elde edilen, soluk sarı renkli, hafif kokulu ve ceviz tadında bir sabit yağdır. Kuru ve çatlak ciltleri çok olumlu etkiler ve pürüzlerini giderir. Ayrıca saç besleyici olup, saç dökülmesini önler. Kabızlık giderici özelliği sahiptir. Kaşları yanan/küsen ya da bir şekilde dökülmüş kişilerin periyodik olarak kaşlarına badem yağı sürmesi çok başarılı sonuçlar verir. Özellikle karın, bel, basen ve kalça kısmında oluşan cilt çatlaklarının giderilmesinde, besleyici, onarıcı, koruyucu, yumuşatıcı ve nemlendirici olarak cilt bakımında badem yağı kullanılmaktadır.” (bu bölüm wikipedia alıntısıdır)
Sakal bakımı erkekler için oldukça önemlidir; her ne kadar günümüz iş hayatı sakal ve bıyık bırakma noktasında zorlayıcı olsa da hala bir çok erkek tarafından bıyık ve sakal imajı tercih edilmektedir.
Badem yağının sakalların daha canlı ve gür çıkmasını sağlar, ayrıca çeşitli nedenlerden dolayı sakal çıkmayan bölgelerde kökleri besleyerek yeniden oluşuma yardımcı olur. bu noktada badem yağı bıyık bakımı içinde oldukça önemlidir.

Sakal Bakımı

  • Eliniz yardımıyla badem yağını sakal ve bıyıklarınıza sürünüz ve iyice yediriniz. Bu işlemi yaptıktan sonra 3 saat kadar yüzünüzü yıkamayınız.
  • Ayrıca, badem yağı sakal bakımında başka maddelerle de kombine edilebilir. örneğin 20 ml badem yağının içerisinde 3 diş sarımsağı ezerek 1 ay kadar bekletip sarımsakları tülbent yarımıyla ayıklarsanız, sarımsak özlü bir badem yağı elde edersiniz. Bu yağ karışımı sakal bakımında oldukça faydalıdır. Karışımdaki kokunun önüne geçmek ve yağı daha fazla kuvvetlendirmek için için 4-5 damla lavanta yağı ve hint yağı kullanabilirsiniz.
  • Badem yağının sakal bakımında bir diğer yardımcısı hint yağıdır, saf badem yağı yerine hint yağıyla karıştırarak da kullanabilirsiniz. bu karışım sakal köklerinizi besleyeceği gibi, sakallarınızı da kuvvetlendirir. Badem yağı gibi ana bitkisel yağları saf kullanmak yerine başka yağlarla karıştırmak her daim daha iyi sonuçlar vermektedir.
  • Ayrıca tıraş sonrası sakal ve bıyık bakımında faydalanabileceğiniz bir diğer yağ shea butter yağıdır. Bu yağı özellikle her tıraş olduğunuzda sakal ve bıyık kısımlarına uygularsanız, hem cildinizi besler hem de sakal ve bıyık tıraşı sonucu oluşan kesik ve tahrişlerin önüne geçer.

Sakal Dökülmesi

Sakallar bazen normalden hızlı dökülebilir, bu noktada halk arasında sakal kıran denen alopesinin bir türü sizde de olabilir. Eğer sakallarınızda para büyüklüğünde açılmalar meydana gelirse derhal bir hekime muayene olunuz. Doktor yardımıyla bu hastalığa karşı çözüm bulabilirsiniz.

Sakal Çıkarmak

Bir çok erkek sakallarının çıkması noktasında arayış içerisindedir. Eğer siz de sakal çıkarıcı bir takım yöntemler arıyorsanız aşağıda yazdıklarımız size oldukça fayda sağlayacaktır. 20 ml badem yağı ve 20 ml hint yağı karışımının içerisine 4-5 diş sarımsak ezip bekletirseniz, oldukça iyi bir baz oluşturursunuz. Daha sonra bu karışımı tülbentten süzerek sarımsaklardan arındırın, ardına karışıma bir yemek kaşığı çörek otu yağı ilave ediniz. Elinizdeki yağı her gece yatmadan evvel sakallarınıza uygulayınız. Böylece badem yağı ile oldukça iyi bir sakal bakım yağı elde edersiniz.

Sakal Bakım Yağı

Sakallarınızın seyek olduğu bölgede sakal artışı sağlamak, sakallarınızın daha gür olmasını sağlamak, hızlı sakal uzatmak, sakal çıkarmak ve sakal bakımı için aşağıdaki sakal bakım yağını yapabilirsiniz.
  • 30 ml badem yağı
  • 30 ml hint yağı
  • 30 ml avokado yağı
  • 10 ml biberiye yağı
Yağları karıştırıp bir şişeye dökünüz. geceden sakal diplerinize sürün. Sabah yüzünüzü yıkayın bu yağ karışımı 4 ila 6 ayda sakallarınızda ciddi bakım yapacaktır.
Badem yağı sakal ile ilgili bu yazımız burada bitiyor. Umarız severek okuduğunuz faydalı bir yazı olmuştur. Eğer badem yağı ve sakal ile ilgili yazdıklarımızı faydalı buluyorsanız bu yazının daha çok insana ulaşması için aşağıdaki sosyal medya paylaşım butonlarını kullanarak sitemizi sevdiklerinizle paylaşırsanız çok seviniriz.

Bıyık Bakımında Badem Yağı

Badem yağı ile bıyık bakımı geleneksel olarak yapılmaktadır. Bıyık dökülmesi sorununa karşı da badem yağı kullanılabilir.
Tatlı meyvelerin dolgun olanlarından soğuk sıkma yöntemiyle elde edilen yağa tatlı badem yağı denir. Sarı renkli hafif kokulu ceviz tadında sabit bir yağdır. E vitamini ve mineraller bakımından zengindir. Badem yağının bilinen en eski kullanım alanlarından birisi bıyıktır.

Badem Yağının Faydaları

Badem yağı tüyleri uzatma özelliğine sahiptir. Kuru ve çatlak ciltler için kullanılır. Kaş ve kirpiklerde özellikle kullanılır. Vücut için krem olarak da kullanılabilir. Sürüldüğü yerdeki hücreleri canlandırır. Saç besleyici olup saç dökülmesini önler. Cildin ve saçların E vitamini ihtiyacını karşılar. Müshil özelliğine sahiptir. Kabızlık tedavisinde etkilidir. Makyaj temizlemede, saç, tırnak, el ve ayak bakımında kullanılır. Kaşıntı, pişik, tahriş, yanık durumlarında gönül rahatlığı ile kullanılabilir.
Rugan ayakkabıların yürüdükçe kırılıp çatlamaması için yüzeye badem yağı uygulanabilir. Hamileler doğum yaptıktan sonra karın derisi çatlamasın diye hamileyken karınlarına sürerler. Aynısı diyet yapan bayanlarda da geçerlidir.

Bıyık Bakımı

Badem yağı bıyıklara haricen uygulanır. Bıyık köklerini beslemek için hint yağı ile uygulanmasında fayda vardır. Bıyıkları besleyici güçlendirici etkileri bilinmektedir. Bıyıklar belirli periyotlarda uzar ve dökülürler, bıyık bakımı gür ve sağlıklı bıyıklara sahip olmak isteyen erkeklerce tercih edilmelidir.
Badem yağı bıyık için iyi bir besleyici yağdır. Bıyık noktasında dikkat edilmesi gereken bir başka husus eğer sigara içiliyorsa çakmak vb, ile bıyıkların ısıya maruz kalmasının önlenmesidir. Ancak bıyıklar sigara dumanı ile birlikte zamanla sararır ve ısıya maruz kalırlar, işte bıyık bıyık bırakan erkekler bu sararma ve ısının etkilerini azaltmak için bıyıklarını saf badem yağı ile beslemelidirler.
Bıyıklarınız dökülüyorsa badem yağı ve hint yağından faydalanabilirsiniz. Ayrıca bir çok bıyık bırakan erkek bıyıklarıyla oynamaktadır, bu hem toplum içerisinde çirkin bir davranıştır, hem de bıyık kopmasına neden olur. Bıyıklarınızın dökülmemesi ve kopmaması için onlarla mümkün mertebe elinizle oynamayın.

Bıyık Bakım Yağı

Bıyıklarınıza bakım yapmak için aşağıda vereceğimiz yağ tarifini kullanırsanız daha gür bıyıklara sahip olabilirsiniz.
  • 30 ml badem yağı
  • 30 ml hint yağı
  • 30 ml avokado yağı
  • 10 ml biberiye yağı
Yağları karıştırıp bir şişeye dökün. Akşamları yatmadan önce karışımı bıyık bölgesine uygulayın. çok fazla kullanmamaya özen gösterin daha fazla kullanınca daha güçlü bıyıklarınız olmaz. Tarifini erdiğimiz yağ karışımı daha hızlı uzayan ve güçlü bıyıkların çıkmasına yardımcı olur. Ayrıca bıyığın seyrek olan alanlarında 4 ila 6 aylık düzenli kullanım sonrasında bıyıkların çıkmasını sağlar.
Sakal uzatan insanların sakal bakımları içinde ideal bir yağdır. Bıyık ve sakal bakımı için kullanılan badem yağının orjnal olmasına dikkat ediniz. Piyasada satılan badem yağlarının çoğu likit parafin ay çiçek veya pamuk yağı itiva etmekte buda kaş yapayım darken göz çıkartmaktadır. 
Yazımız burada sona ermektedir. Okuduğunuz için teşekkür ederiz.

Kaynaklar: 


2 yorum:

  1. Hocam badem yağı ciden biyik çıkarıyormu eğer cikariyorsa badem yağı alacağım yani bide badem yağı yüzümde sivilce yaparmi

    YanıtlaSil
  2. Aci badem yagi sakal icin zararlimi acil

    YanıtlaSil