16 Ağustos 2015 Pazar

Saç Uzatmaya Yardımcı Yağlar


Yağlar konusunda internetten kaynak taramaya devam ediyorum, faydalı sitelere siz okuyucularımın ulaşması en birinci amacım bu yazıyı sacuzatmayontemi.wordpress.com sitesinden alıntıladım. Oldukça özenli yazılmış bir saç uzatıcı yağlar yazısı, yazıyı salt olarak size sunmayacağız ve bazı eklemeler yapacağız. İyi okumalar dileriz.

Saç Uzamasına Yardımcı Yağlar

Saç Uzatmaya Yardımcı Yağlar
Bazı bitki yağları ile saç uzatma oldukça eskiye dayanan bir yöntem, bitkisel yağlarla saç uzatabilirsiniz. Ancak bundan mucize beklemeyin, daha önceki yazılarda kükürt saç uzatma konusundan bahsetmiştim oldukça etkili bir yöntemdir, çeşitli mineral ve vitaminleri kullanmak saçlarınızı oldukça hızlı uzatacaktır. Ama konu hakkında bir yazı alıntıladım, aslında avokado ile saç uzatma konusunda araştırma yapıyordum ancak bu yazı oldukça ilgimi çekti ve sizlerle paylaşmak istedim

Bitkisel Saç Uzatma 


Kadınlar her konuda olduğu gibi saç uzatma konusunda da bitkilerden ve bitki yağlarından faydalanmak istiyorlar. Tabi son yılların moda tabiri tamamen bitkisel lafı burada da kadınların imdadına yetişip çeşitli bitkiler ve bitki yağlarıyla saç uzatmayı vadediyorlar. Acaba bunlar ne kadar gerçek. Bu yazıda bitkisel yağlarla saç uzatılabilir mi bunu yazacağım.

Saç Uzatan Yağlar 


Bitkisel yağlar kişisel bakımın adeta vazgeçilmezi olmuş durumdalar. Gerçi ülkemizde bitkisel yağ adı altında satılan bir çok yağ maalesef sahte olsa da gene de kadınlar bu yağları kullanmak istiyorlar. Bitkisel yağlar tohum yağları ve esansiyel yağlar olmak üzere ikiye ayrılıyorlar. Esansiyel yağlar uçucu ve daha pahalı yağlardır, ülkmizde maalesef genellikle kimyasal esanslar esansiyel yağ adı altında satılmaya çalışılıyor ki uzman olmayan bir insanın bunu anlaması çok zor. Neyse ki doakozmetik.com son zamanlarda imdadımıza yetişti de ucuz ve saf yağları tedarik edebiliyoruz. Neyse konumuza dönelim, konumuz bitkisel yağlarla saç uzatma. Saç uzattığı düşünülen bitkisel yağların başlıcaları avokado yağı, hint yağı, badem yağı, çörek otu yağı, biberiye yağı, lavanta yağı gibi yağlardır.

Avokado Yağı 


Özellikle birçok yabancı kaynakta avokado maskesini okudum, ülkemizdeki kaynaklarda da uydurma ve sallama anlatılsa da avokado maskesinden bahsedilmiş, peki tıpkı zeytinyağı gibi meyvadan elde edilen bir yağ olan avokado yağı saç uzatır mı? Evet uzatabilir, avokado meyvasının %40 yağ ve avokado yağı bu meyvadan çıkarılıyor.
Avokado yağı yaklaşık olarak şu yağ asitlerini içermektedir.
  • Oleic Acid % 67
  • Palmitic Acid % 13
  • Linoleic Acid % 12
  • Palmitoleic Acid % 5
  • Steraic Acid % 2
  • Linoleic Acid % 1
Avokado yağı ayrıca avokado meyvesinde bulunan A vitamini, B1, B2, B3, B5, B6, B9, B12 gibi b vitamini gurupları, C vitamini, E vitamini, K vitamini ile Potasyum, Fosfor, Magnezyum, Kalsiyum, Sodyum, Demir, Selenyum, Manganez, Bakır ve Çinko açısından oldukça zengin bir yağdır. 

Kaynak: avokado yağı


Kaynaktan da anlaşılacağı üzere avokado yağı oldukça zengin bir yağ, özellikle b3, b5 vitamini, c vitamini, e vitamini ve çinko hemen dikkat çekiyor ki bu maddeler bilimsel saç uzatma kürlerinde kullanılıyor.

Hint Yağı 


Saç dökülmesi, kirpik bakımı, kaş bakımı denilince akla ilk gelen yağlardan birisi hint yağı. Şüpesiz ki hint yağını bu kadar çok belirgin kılan şey içeriğindeki ricinoleik acid (risinoleik asit) bu asit dünyada en çok hint yağında var. Hint yağı bu asit sayesinde kıl köklerini besleyici bir özelliğe sahip.
  • Rsinolieik asit % 85
  • Oleik asit % 6
  • Linoleik asit % 5
  • Linolenik asit % 1
  • Steraik asit % 1
  • Palmitik asit % 1
  • Dihydroxystearic asit % 

Kaynak: hint yağı

Hint yağı zaten bu konuda oldukça tescilli bir yağ olduğu için ekstra yorum yapmaya bile gerek yok. Hint yağı saç uzatır mı diye düşünmeyin evet uzatır. Ancak burada bilmeniz gereken şey bu yağların tek başına değil kür olarak kullanmanız gerektiğidir.

Badem Yağı 


Nerede bir saç uzatma kürü verilse içerisinde muhakkak badem yağı yer alıyor, bemix ve evigen kırmalı tarifler veriliyor ama bu tariflerde atlanan bir gerçek var bemix ve evigen gibi ampüller zaten seyreltik yani az miktarda b vitamini içeriyor bir de bu ampülü bu karışımlara koyduğunuz zaman oran kuşa dönüyor. Neyse badem yağı da oldukça namlı bir yağ. Yapısı şu şekilde.
  • Oleik Asit % 68
  • Linoleik Asit % 25
  • Palmitik Asit % 4
  • Stearik Asit % 1
  • Linolenik Asit % 1
  • Palmitoleik Asit % 1

Kaynak: badem yağı

Çörek Otu Yağı 


Televizyonlarda ve gazetelerde sürekli reklamı dnen bir yağ çörek otu yağı her türlü derde deva olduğu söyleniyor. Saç bakımı konularında özellikle saç beyazlamasına karşı kullanılsa da sedef, seboreik dermatit, saç dökülmesi gibi konularda da oldukça yararlanılan bir yağ. Yapısı şu şekilde.
  • inoleik asit % 56
  • oleik asit % 24,6
  • palmitik asit % 12
  • stearik asit % 3
  • eicosadienoic asit % 2,5
  • linolenik asit % 0,7
  • miristik asit % 0,16 
Kaynak: çörek otu yağı
İçindeki uçucu diğer bileşiklerle birlikte çörek otu yağı da saç bakımında özellikle saç derisi bakımında kullanılabilecek bir yağ. Çörek otu yağı saç uzatır mı sorusunun cevabı gene evet.

Lavanta Yağı 


Fransız kozmetik dünyasının baş tacı lavanta yağı, ilk çağlardan bu yana güzelleşmek için kullanılır, aaslında teskin edici uyku yatıştırıcı özellikleri de bilinen bir yağ lavanta yağı. Uçucu bir yağ olduğu için saç diplerinde kan dolaşımını arttırdığı gibi saç derisindeki bakteri ve mayalara karşı da arındırıcı etkisi var yani saç derinizi rahatlatır. yapısında çok fazla bileşik olduğu için buraya yazamadım ama merak eden kaynaktan bakabilir.

Kaynak:lavanta yağı
Lavanta yağı saç uzatır mı? sorusunun cevabı da tereddütsüz evet uzatır.

Biberiye Yağı 


Oldukça sağlıklı bir bitki biberiye, kan dolaşımını hızlandırıcı ve mikrop kırıcı özellikleri çok yüksek. Sağlıklı bir saç derisi için biberiye yağından faydalanmak oldukça eski zamanlara kadar dayanan bir alışkanlık.

Biberiye yağı, a-pinen, borneol, b-pinen, kamfor, bornil asetat, kamfen, 1,8-sineol ve limonen gibi uçucu bileşikleri içermektedir.

Kaynak: biberiye yağı  

Bitkisel Yağlarla Saç Uzatma 


Bitkisel yağlarla saçınızı uzatabilirsiniz. Ama bu yağlarla kürler hazırlarsanız işiniz daha kolay olur. Ayrıca hazırlayacağınız karışımlara muhakkak saf e vitamini ve mentol ilave edin. E vitamini saf halde bal kıvamında kahverengimsi kızılımsı koyu reçineli bir maddedir. Eczanedeki e vitamini ampulleri seyreltiktir ve sizlerin yapacağınız bakımlarda bir fayda sağlamaz. Muhahakkak alfa tokaferol şeklinde saf e vitamini kullanın. Saç uzatma kısmımnda mentol de baya fayda sağlayacaktır. 




Konu hakkındaki bu uzun alıntının size faydalı olmasını umuyorum. Saç uzatmanın bir sabır işi olduğunu ve yapacağınız bakımları düzenli yapmanız gerektiğini unutmayın. 




Yazıdan da anlaşılacağı üzere, saç uzatmaya yardımcı bazı yağlar mevcut ve bu yağları kullanarak saçların daha hızlı uzamasını sağlayabilirsiniz. Tabi bazı yağlar alerji yapabilir bu yüzden kullanırken azami dikkati göstermelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder